11/11/2018 Performance: "On és el boix?" a Ü del Bac

on es el boix

La creadora Mar Serinyà cultiva l’art de la performance, usant una combinació de cos, veu i pintures, i treballant-ho tot sovint en un entorn natural.

 

“On és el boix?”, la proposta que presenta a Ü del Bac, sorgeix a partir de la residència que hi ha portat a terme a finals de l’estiu 2018, i que li ha permés entrar en contacte amb les conseqüències de l’arribada de la papallona asiàtica o papallona del boix a la Vall del Bac.

 

+ info: Ü del Bac

 
12/09/2018 Performance: Obrint la Línia. Centre ARBAR.

ArbarL'artista Mar Serinyà Gou presentarà aquest diumenge 12 d'agost al centre ARBAR "Obrint la línia". En aquesta intervenció, Mar Serinyà obrirà fileres a l’antiga vinya del Clumet.

Una performance que forma part del cicle AA+AA de performance "Explorant la feminitat a la vinya"

AA+AA (ACCIONS ARTÍSTIQUES A ARBAR) és un projecte que s'inicia el 2017. Enguany es vol donar continuïtat a aquesta proposta i ARBAR ha comissariat el cicle d’accions, interaccions i/o experiències performatives efectuades des de posicions, mirades i aproximacions molt àmplies.

El concepte que ha generat el cicle Explorant la feminitat de la vinya és la interacció directa que estableixen les dones artistes amb les condicions de la vinya en desús. Les artistes invitades són Isabel Banal, Mireia Coromina, Ariane Patout i Mar Serinyà, creadores amb una dilatada trajectòria artística, cadascuna en la seva línia de treball, comparteixen una concepció de l'art inclusiva que va orientada vers un compromís amb la feminitat i la naturalesa tant a nivell físic com anímic.+continuar llegint

 

 

+INFO: ARBAR

 
20/08/2018 Exposició: Ritmes de la natura. Olivera. Fundació Oliverart.

Ritmes Natura 2El pròxim divendres 10 d'agost, a les 20h, tindrem amb nosaltres l'artista Mar Serinyà Gou, de Torroella de Montgrí, per explicar-nos quina relació té amb els arbres, en especial les oliveres, d'una manera exquisidament suggerent i estètica.

 

Centre Cultural de l'Oli

 

 
18/08/2018 Mar Serinyà Gou: "Tot allò que ens mou"- Artícle de Ciutat Nova.

ciutat novaLa Mar tanca els ulls aban s de respondre. M’ha sobtat, però després ho he entès: primer cal escoltar-se, tancar la porta, per poder donar una resposta

que surti de dins, que sigui autèntica. Tota una lliçó en un món que sempre mira enfora. Una entrevista contemplativa.

Jo sempre havia fet gimnàstica i música. Estudiava violoncel i piano, però tothom em deia que tenia molt bona veu i vaig acabar fent cant. Més tard vaig estudiar Belles Arts i seguia amb el cant al conservatori, però un dia vaig sentir que ja no podia cantar més, necessitava trobar la “meva” veu i totes (...) +continuar

 
20/07/2018 REMIAU. Performance: FER NET amb Historietes Exemplars

Fer NetREMIAU és una proposta de dinamització cultural que oferix una nova mirada als espais patrimonials de Caldes a partir d’intervencions artístiques en diferents localitzacions obertes gratuïtament al públic amb reserva de places degut a l’aforament limitat. El cicle té cinc jornades i una d'elles és el proper divendres 20 de juliol dins el marc de: Memòria i acció - dansa + performance

 

Per aquesta ocasió, retorna el grup "Historietes exemplars", un grup de polipoesia format per Alba Casaramona Gual i Mar Serinyà Gou, per dur a terme FER NET. Una performance on la memòria i les cançons de bugadera es faran sentir al Safareig de la Canaleta de Caldes de Montbui.


Si voleu venir cal inscripció prèvia a: www.thermalia.cat/remiau

 
30/06/2018 Taller i performance d'Ocells al Cap. Museu de la Mediterrània.

Ocells al capOcells al Cap és un grup de dones artistes que treballen juntes des de l’any 2013 per investigar temes d’improvisació i intercomunicació. El grup desenvolupa performances que obren al públic la possibilitat de participar en la construcció dels continguts de l’obra artística alhora que planteja els avantatges de no-saber què passarà i l’absència de protagonistes.

 

Aquesta vegada, Ocells al cap ens ofereix un taller per dones (29 de juny) i una performance (el 30 de juny).

El taller planteja la importància del silenci i l’escolta com a maneres de tornar a connectar amb el saber interior i la intuïció. Una activitat on es treballarà en grup per a desenvolupar la improvisació i la espontaneïtat.

La performance porta per títol "Us estàvem esperant" i és una acció artística que ofereix al públic una oportunitat de realitzar una pregunta. Llavors comença una conversa no-verbal i improvisada mitjançant la accions del grup d’artistes tot creant una peça d’art.

 

Aquesta activitat forma part del cicle d’Art Contemporani Camins Propers i està vinculada l’exposició “A l’entorn del cos” de Denys Blacker al Bòlit, Centre d’Art Contemporani.

 

Activitat gratuïta per a tots els públics.

Fotografia de Arto Polus.

Taller: Divendres 29 de junt a les 18h

Performance: Dissabte 30 de juny a les 19h.
Localització : Museu de la Mediterrània

 
1/6/2018 Performance "A capella". Inund'Art.

mar serinya grasolart1En un temple estic,
un temple sagrat: el meu cos.
Un cos que demana respecte, amor i comprensió,
mentre es transforma i es transmuta a cada instant.

 

"A Capella" és una acció performàtica de l'artista Mar Serinyà en el marc de la tretzena edició del Festival Inund'Art.

Durant els tres dies del festival, de l'1 al 3 de juny, en aquesta Work in progress que es podrà visitar a la capella de Sant Nicolau, Bòlit_StNicolau, la ressonància de l'espai es farà visible a través del traç de l'artista.

Dia:Divendres 1 de juny de 17 a 20 h, dissabte 2 i diumenge 3 de juny d'11 a 14 h i de 16 a 20 h

Lloc: Bòlit_StNicolau. Plaça de Santa Llúcia, 1. 17007 Girona.

 

Més info: Festival d'Inund'art

Crèdit de foto: Ana Rita Rodrigues

 
28/4/2018 Performance "Ocells al cap" i "paraules fèrtils"

"Oferir paraules" és una performance col·lectiva que s'ha organitzat al voltant de l'exposició i edició Fina Miralles. Paraules fèrtils 1972-2017. Una performance on "Ocells al Cap" realitzaran la peça "Oracle"

Fina Miralles. Paraules fèrtils 1972-2017 és una exposició produïda amb motiu de l’edició de l’arxiu textual de l’artista en quatre volums, publicats per la Fundació Ars amb la col·laboració del museu.

 

Dia: Dissabte 28 d’abril 2018
Hora:18.30h
Lloc: L’Estruch. Fàbrica de creació de les arts en viu (Sabadell), Sala 1. Gratuït. Places limitades, prèvia inscripció.

 

+ L'Estruch

 

 

 
14/04/2018 RIU SONOR. Caminada Creativa a l'alba

RIU SONOR

Per celebrar el Dia Internacional de l’Art el Centre de Creació Contemporània Nau Côclea i el Museu de la Mediterrània, en col·laboració del Bòlit , Centre d’Art Contemporani. Girona i el Col·lectiu Buit ens ofereixen «Riu sonor. Caminada creativa a l’alba».

 

Els artistes Josep Manuel Berenguer, Clara Garí, Job Ramos i Mar Serinyà, proposen una caminada creativa de 6 km a la vora del riu Ter, en la qual els participants passaran de la foscor a l’alba basada en paisatge sonor, el despertar del riu i les veus del mar.

14/04/2018 a les 5.30 h a Torroella de Montgrí

 

Inscripció prèvia a Esta dirección electrónica esta protegida contra spam bots. Necesita activar JavaScript para visualizarla

Organitza: Museu de la Mediterrània i Nau Côclea

 
17/7/2017 Exposició col.lectiva "Premi Fundació Vilacasas"

La Fundació Vila Casas convoca anualment premis de pintura, fotografia i escultura. De manera rotativa, cada any es dedica a una de les tres disciplines, i el 2017 és l’any de la fotografia.

Amb els artistes seleccionats, es realitza una exposició col.lectiva que inclou l'obra fotogràfica dels diversos autors.

Les obres seran exposades entre el 17 de juny i el 26 de novembre de 2017 al Palau Solterra, Fundació Vilacasas de Torroella de Montgrí.

Guanyador primer premi: Álvaro Sánchez Montañés. Accèssit: Rafael Vargas

Finalistes: Tete Alejandre, Artista zona, Josep Burset, Canals Masats, Alberto Cob, Maria Coma , Jordi Comas, Guillermo De Angelis, Rafel Egea, Lluís Estopiñán, Diego Ferrari, Andrés García Mellado, Tamara Jacquin, Llauradó, Luumkab, Manelsanz, Anka Manshusen, Toru Morimoto, Mario Pereda, Jorge Pérez Higuera, Joan Pla, Filippo Poli, Espe Pons, David Pujadó, Lluc Queralt, Toni Ricar, Risalde, Oriol Rosell, Lola Saavedra, Mar Serinyà Gou, Andrea Torres Balaguer, Miquel Tres i Llorenç Ugas.

 
7/12/2017 FEM_17

 

FEM 17FEM_17 és una trobada internacional de dones artistes d'art d'acció que es reuneixen per realitzar una residència conjunta del 7 al 10 de desembre 2017 a "Can Obert" (Madramanya, Girona) i " LA BONNE, centre cultural de dones"

 
9/03/2018 Performance "8hores"

Aparador22Perquè m'agraden els espais grans, la immensitat...

Perquè sóc salvatge i m'agrada moure'm al meu aire...

Per tot això, he decidit estar-me aquí, dins un petit gran aparador, amb llapis i paper.

 

Lloc: (A)parador22

carrer Hortes 22, Girona

Dia 9 de març d’11:00 a 19:00h.
+ info

web

 

 
25/11/2017 D'ones d'aigua- Performance musical

dones2.2.baix
D'ones d'aigua és un concert-performance creat especialment pel Dia Internacional contra la violència vers les dones on participa Maria Gibert (arpista) Ariadna Aranda (soprano) i Mar Serinyà (soprano i performer).

 

Lloc: La Fàbrica de Sant Pere de Vilamajor.

Hora: 11.30

Organitza: la companyia Més músics

 

 
28/11/2017 Ritmes Creatius- Universitat de Barcelona

cartell ub 2017

 

Mar Serinyà ens presenta la seva trajectòria artística en una sessió de treball que ha anomenat "Ritmes Creatius" i que es troba dins el context de l'assignatura Conceptes d'Art Contemporani, Grau de Conservació de la Universitat de Barcelona.

 

Organitzat per la professora María José González Madrid.

 

 

Dia: dimarts 28 de novembre 2017
Lloc: Edifici Florensa- Facultat de Belles Arts (UB)

 
14/09/2017 Performance "Espellofar" a Cadaqués

 

espellofar petit

"ESPELLOFAR" és la pròxima performance de l'artista visual Mar Serinyà i el músic Perepau Ximenis que tindrà lloc a l'Ermita de Sant Baldiri de Cadaqués de 9.30 a 11.30h dins el cicle "Reflexions". Un projecte conduït per Tony Azorín i María Sola.

 

 
30/06/2017 Més enllà del cos/Más allá del cuerpo/ Beyond the body

espai10

Espai10, Barcelona

Proponemos abrir un espacio de co-investigación entre artistas, académicas y terapeutas para fomentar un diálogo transversal centrado en las formas en que el arte de performance y las prácticas de mente/cuerpo/espíritu pueden abrir nuevos modos de pensar y de hacer y a contribuir a la imaginación de futuros más equitativos.
Según el movimiento de Ecología Profunda, el bienestar y florecimiento humano y no humano reside en su valor inherente y no en su utilidad para otros humanos. Valoramos el valor inherente buscando vías de interacción no-violentos.

 

*Más información

 
09/06/2017 Exposició: L'Acció de la Font Caula

 

muga caula 2017

La Muga Caula organitza des de la primera edició una exposició amb obres de tots els artistes i documentalistes presents a la trobada amb l’ànim de posar-los en context i facilitar la comprensió del seu treball d’acció. Els primers cinc anys aquestes exposicions van tenir lloc durant els tres dies de la trobada al Paller de Can Burgas a les Escaules, i el dia de la inauguració s’hi feia una visita guiada.

 

Vista la dimensió que prenien aquestes exposicions, l’any 2010 vam començar a col·laborar amb la Galeria Lola Ventós de Figueres per presentar la mostra a la ciutat de Figueres 15 dies abans de la trobada i simultàniament a les projeccions contínues del documental anual de la Muga Caula que des de l’any 2009 presentem a l’auditori del Museu de l’Empordà.

 

Exposició de la Muga Caula 2017
Galeria Lola Ventós
Calçada dels Monjos, 26. 17600 Figueres
Inauguració: dissabte 10 de juny a les 19.30 h
Exposició: del 10 de juny al 28 de juliol de 2017

 
2/2/2017 CAPS.A.10 - Bloc in progress

LLIBRETA 1

Aquest espai, viu i en constant moviment, recull i mostra els blocs de notes de pintors, dibuixants i escultors; els esbossos de coreògrafs i escenògrafs; les correccions i modificacions que fan poetes, novel·listes i traductors en els seus textos; les anotacions que realitzen els músics en les seves partitures; els croquis i apunts dels diferents plans cinematogràfics i altres gènesis dels diferents àmbits de la creació.

Vol evidenciar aquell moment, amb totes les imperfeccions i matisos que això comporta, abans que el creador doni per finalitzada la seva obra. Alguns d’aquests projectes potser mai és realitzaran i d’altres, podem cercar l’obra definitiva de l’artista.

 

*Veure esquemes de Mar Serinyà Gou

 
13/12/2016 Edició Subtil: Ritmes de la Natura-Mar Serinyà

ritmes nat edicio facebook
Subtil és una publicació d’edició limitada (30 exemplars) que es formalitza en una compilació de tres llibres d’artista, creats en sintonia amb els projectes que conformen el cicle expositiu homònim, desenvolupat entre els mesos de setembre i desembre de 2016 a l’espai 3er Esquerra de CoEspai.

La publicació es compon de tres llibres d’artista produïts com a extensió de cada un dels projectes expositius que presenten Estel Ciurana, Mar Serinyà i La Wäwä, però amb entitat pròpia. Malgrat mantenir la seva independència, responen a la proposta de la comissària del cicle, Sol Riera, de situar la idea del cos i la identitat en el centre dels seus plantejaments.

+ informació

 
13/12/2016 Presentació del Cicle Subtil

Subtil presentacioDimarts 13 de desembre a les 18:30 es ferà la presentació de la publicació del cicle SUBTIL a la Biblioteca Pública de Girona «Carles Rahola» Ens acompanyarà la seva editora Rita Andreu, el seu dissenyador Pierre D. La i la Mar Serinyà com artista participant.

SUBTIL és una publicació d’edició limitada (30 exemplars) que es formalitza en una compilació de tres llibres d’artista, creats en sintonia amb els projectes que conformen el cicle expositiu homònim, desenvolupat entre els mesos de setembre i desembre de 2016 a l’espai 3er Esquerra de CoEspai d'Estel Ciurana, Mar Serinyà i la Wäwä. 

www.coespai.com

 
20/11/2016 El Punt:La Pletera s'obre a l'art en el marc del projecte Life

imatge platera

JOAN TRILLAS - L'ESTARTIT
El projecte de recuperació del sistema litoral Life Pletera de l'Estartit és cada vegada més eclèctic i obert a detalls. Aquest cap de setmana es va donar començament a la primera de les cinc intervencions artístiques que el col·lectiu Buit hi ha programat.

La performance de l'artista to

rroellenca Mar Serinyà va encetar, doncs, el programa que es durà a terme els mesos vinents en una de les tres casetes elèctriques de la Pletera. El treball de Serinyà, doncs, va ser la presentació pública del projecte d'art contemporani Lloc, memòria i salicòrnies, que es desenvolupa de manera paral·lela al projecte Life Pletera. Martí Peran, coordinador artístic del projecte, va explicar que la iniciativa inclou els artistes Jordi Morell (Salt, 1975), Joan Vinyes (Torroella de Montgrí, 1954), Esteve Subirah (Ullà, 1975), Isadora Wilson (Santiago de Chile, 1984) i Ivó Vinuesa (Barcelona, 1975). (+ info)

 
19/11/2016 Performance "Recuperació" La Platera.

BUIT PLETERA 1 106Em complau fer-te partícip del nou projecte del col·lectiu BUIT que tindrà com a escenari "La Pletera", espai recuperat per la comunitat un cop es van poder aturar els interessos urbanístics.
L'espai retornat com a ús públic forma part del Parc Natural.
El col·lectiu BUIT portarà a terme, directament i com a coordinador, una sèrie d'accions artístiques que s'iniciaran aquest novembre i acabaran l'estiu del 2017 i que intentaran ajudar a fer valdre l'espai i a mantenir viva la memòria perquè mai més interessos particulars tornin a posar les mans sobre la cosa pública.
Començarem amb una intervenció de la Mar Serinyà, aquest pròxim dissabte dia 19, a partir de les 11.30. No us la perdeu!

 
5/11/2016 Taller: Ritmes de la Natura

Postal taller dibuix 096En relació amb l'exposició « Ritmes de la natura» de Mar Serinyà (Torroella de Montrgrí, 1986) a l'espai 3er Esquerra de CoEspai, el dissabre 5 de novembre s'ha programat una activitat relacionada sota el títol «Traçant els ritmes de la natura».

El taller consistirà en explorar diversos indrets naturals de la ciutat de Girona i, acompanyats per l'artista « sentir» els diferents elements naturals que ens envolten amb la finalitat de deixar un rastre d'aquesta vivència a través del traç.

L'activitat s'adreça a totes aquelles persones que vulguin viure l'experiència de conèixer l'entorn natural quotidià d'una manera molt especial.

 

On: Espai 3er Esquerra de CoEspai.
Quan: Dissabte 5 de novembre d'11 a 13h.

 

*Activitat gratuïta amb inscripció prèvia Esta dirección electrónica esta protegida contra spam bots. Necesita activar JavaScript para visualizarla

 
21/10/2016 PICTOFONIES, El Bosco

Pictofonies el bosco 1Conferència i concert. Divendres 21 d'octubre, 2016
Repassarem la vida i l'obra d'El Bosco des d'una aproximació diferent, amb un discurs proper i peculiar i alhora sentirem, interpretada en directe, la música contemporània a l'artista, per tal d'ajudar-nos a interioritzar i comprendre millor els diferents aspectes de la seva peculiar obra.

A càrrec de:

Cori Mercadé, conferenciant
Alfred Fernàndez, vihuela
Mar Serinyà, veu

Lloc: Centre Cívic Pere Pruna- Barcelona

 
20/10/2016 Exposició: Ritmes de la natura. Cicle Subtil

 

Ritmes Natura 2En aquest treball, Mar Serinyà es fon amb el paisatge, el sent, l'entén i en forma part. Hi camina, hi traça, hi respira, hi deixa rastre fins que l'arbre, l'entorn i el cos acaben formant part d'un tot. S'integra en la natura sentint-se part d'ella, en silenci, amb calma.

Organitza Amb el suport de Col·labora Espai 3er Esquerra. CoEspai

Inauguració: 20 d'Octubre a les 19.30h.

Dates: 20/10/2016-17/11/2016. De dilluns a divendres
d'11 a 14 h i de 16 a 18 h

Lloc: Anselm Clavé 32, 3r (Girona) (+34) 972 911 853

www.coespai.com

 
20/10/2016 SUBTIL: Cicle expositiu al 3er Esquerra. Girona

Subtil-face-05SUBTIL és un cicle expositiu comissariat per Sol Riera que gira entorn de les essències imperceptibles que desprèn un cos. Només alguns éssers perspicaços són capaços de desvelar l'extracte que desprèn la pell i veure'n allò que en resta colgat. Tres artistes ens mostraran amb subtilesa els missatges que s'amaguen darrere de les seves representacions. La sensualitat, la força, la calidesa i la contundència del cos femení desvela múltiples interpretacions que subtilment ens aniran descobrint. (+INFO)

Artistes:

Estel Ciurana  15/09 al 13/10

Mar Serinyà    20/10 al 17/11

La Wäwä        24/11 al 22/12

 

Lloc: 3er Esquerre

C/Anselm Clavé 32, 3r – Girona. L'horari d'obertura de la sala és de 11 a 14 i de 16 a 19 h.

 

 
22/07/2016 Neix el col.lectiu "BUIT. Grumolls de cultura contemporània"

160708 cartell-previ 001

El dia 22 de juliol es presenta públicament a Torroella de Montgrí el col·lectiu "Buit" que aplega artistes i persones relacionades amb l'art i la creació contemporània, per generar projectes que intervinguin en la seva vida artística i cultural.

 

En la presentació, que tindrà lloc al CSA l'Obrador a les 19 h., es portarà a terme la lectura del manifest fundacional i es desenvoluparan diverses accions i intervencions artístiques, poesia, escultura. A continuació hi haurà un recorregut que començarà per La Sala (fotografia i pintura), l'Aula-taller del Museu de la Mediterrània (projecció de vídeos) per acabar amb un sopar al pati del Museu. Després del sopar, a les 23 h. al mateix pati del museu, espectacle sonor i poesia musicada.

 

+ INFO

 

 

Veure CARTELL

 

 
6/02/2016 Revista Bonart: Residència Artística Olivart

olivart-2016-590x315EL PROJECTE OLIVART PRESENTA EL PROGRAMA ANUAL DE RESIDÈNCIES ARTÍSTIQUES

Durant el mes de maig, Olivart acollirà els projectes en residència de Mar Serinyà (Els ritmes del paisatge), Nandita Mukand (The time of cities and the time of nature), Marina Barsy Janer & Isil Sol Vil (Untitled) i Alejandro Chellet (intervenció site specific i performance).

Paral·lelament la primera quinzena de juliol, i dintre el programa cultural estan previstes unes conferències amb Carme Pigem, Joan Nogue, Dani Karavan i Pilar Parcerisas. A més, d'una performance amb l'Albert Vidal i música en el marc del Festival Fringe, entre d'altres activitats. (+ INFO)

 

*Fundació Olivar

*Revista Bonnart

 

 

 
26/02/2016 Performance "Ocells al cap"

ocells a la bonne 2016.petitaPerformance del grup "Ocells al Cap" integrat per Denys Blacker, Marta Vergonyós, Mireia Zantop, Lesly Randall, Natalia Espinet, Montse Saró, Núria Iglesias i Mar Serinyà al Centre cultural de dones Francesca Bonnemaison el 26 de Febrer 2016 a les 19.30 de la tarda.

 

*Centre cultural de dones Francesca Bonnemaison

 

 
30/1/2016 Creuant el Llindar. Bòlit_Centre d'Art Contemporani de Girona

Mar Serinyà oferirà una performance anomenada "Creuant el Llindar" dins els curs per a professorat 'Art Contemporani. Nivell zero' organitzat amb el MACBA Museu d'Art Contemporani de Barcelona i ACVic Centre d'Arts Contemporànies i que tindrà lloc al Bòlit_StNicolau en el context de l'exposició "Temps variable i petons de Medusa" d' ORLAN el dia 30 de Gener 2016 a les 13.45. 

 

*Vídeo Performance: Creuant el Llindar

*Bòlit_Centre d'Art Contemporani de Girona

 
28/07/2015 Inauguració del Festival Fringe

Fringe

La idea de creació artística està lligada a un cert desig de comunicació que, en algun moment del procés creatiu, adquireix una presència inevitable. Cal, però, un cert atreviment per compartir amb el públic els sentiments i les experiències pròpies que s'aixopluguen en una obra d'art. De quina manera el creador afronta la trobada amb el públic a través de la seva obra és el tema sobre el qual l'artista Mar Serinyà i el músic Xavi Lloses dialoguen en la trobada M'atreveixo?, que, moderada per la professora de filosofia Lali Bosch, inaugura el 2n Fringe Festival de Torroella de Montgrí, una plataforma per a les joves promeses de la música. En finalitzar el diàleg (continuar llegeint)

 
6/6/2015-13/12/2015 Obertura. Exposició a la Fundació Vilacasas

 

Obertura

OBERTURA és l' exposició de Mar Serinyà que tindrà lloc a la Fundació Vilacasas. Palau Solterra de Torroella de Montgrí.

 

La inauguració tindrà lloc el dia 6 de Juny a les 18.00h.

L'exposició es podrà visitar del 6 de Juny al 13 de Desembre 2015

 

 "Entro dins, en un lloc desconegut. Escolto. Una vibració interna vol expressar­se. Li dono espai. Sóc so d'una melodia que ressona més enllà del meu cos. Els límits es difonen però no perdo la presència. Tot està al seu lloc i traço"

Les paraules de la Mar no deixen lloc al dubte: la seva obra és l'empremta d'un eco intern que s'expressa a través del traç i que, fins ara, (continuar llegint)

 

Fundació Vilacasas

 
11/04/2015 Performance a Topografies. Atles mèdic-artístic

imatge topografiesMAC-Centre d'Art Contemporani de Mataró

Visita comentada a cura de Cori Mercadé i Assumpta Bassas

Performances en diàleg amb l’exposició:
Perform-grafia: Acte d’escolta 1
Mar Serinyà | Traçant l’altra (2015)
Cèlia Prats Toran | Interpretació lliure a cappella de l’obra Indicis…obertures de Laia Martí Puig

Topografies. Atles mèdic-artístic és una coproducció de Terrassa Arts Visuals (Sala Muncunill, 15.11.14 | 04.01.15), Ajuntament del Masnou (Sala Joan Comelles, 23.01.15 | 28.02 15) i M|A|C Mataró (Can Palauet , 13.03.15 | 03.05.15 i Cúpula del Cementiri dels Caputxins, 12, 19  i 26.04.15), a cura d’Assumpta Bassas, amb les artistes Laia Martí Puig i Cori Mercadé i la col·laboració del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya i de Cementiris Metropolitans CGC.

Web MAC

 
14/01/2015 Chapuzones Artísticos. Fundación Aquae

mar mar3Por Stefano Caldana y Roberta Bosco

 

Una investigación artística supone una experimentación con el medio y una implicación no exente de compromiso. Lo demuestran las obras de la joven artista catalana Mar Serinyà, que trabaja con el agua hasta el punto de llegar a empaparse literalmente con este elemento.

Originaria de la provincia Girona, Serinyà (Torroella de Montgrí, 1986), realiza intervenciones entre la performance y el land art, durante las cuales se sumerge en ríos y mares y utiliza su propio cuerpo para moldear azarosamente la sustancia liquida. Sus acciones dan vida a obras efímeras, cuya memoria se conserva en fotografía, que remiten por un lado a la inmaterialidad de los medios digitales y por (+continuar leyendo)

 
24/09/2014 MAR SERINYÀ: sismògraf poètic

Eudald Camps

 

taller marMar Serinyà (Torroella de Montgrí, 1986) ha reconvertit l'antic estable de la masia familiar en estudi: la seva veu —a banda de Belles Arts, també ha estudiat música— comparteix protagonisme amb els gestos d'un cos «que cal afinar com qualsevol altra eina».

 

Mig segle de canvis profunds i d'escissions aparentment irreversibles (dins del sistema de l'art contemporani) no han restat vigència a la proposta formulada per Yves Klein: «Proposo [que els artistes] vagin més enllà de l'art mateix i que treballin individualment pel retorn de la vida autèntica, on l'ésser que pensa ja no és el centre de l'univers sinó que l'univers és el centre de l'ésser». Assumit aquest gir —de l'antropocentrisme al cosmocentrisme—, concloïa Klein, la nostra naturalesa esdevindrà aèria: «Coneixerem la força d'atracció vers les esferes superiors, cap a l'espai, en direcció enlloc i a tot arreu de manera simultània... Dominada la força d'atracció terrestre, literalment levitarem ( llegir +)

 
17/8/2014 Mil Folls

mil-folls

Arriba la tercera edició de Mil Folls i cada com el tenim més madurat i mñes inversemblant. Un any més tornem a presentar-vos una eclèctica mostra de propostes artístiques on, per fer justícia a la Festa Major els artistes proclamaran: " No feré art avorrit mai més".

 

Shows musicals, sonors, artístics, tradicionals, i objectes no identificats que es faran ombra i ecoen una vesprada frenètica i psicodèlica.

 

Lloc: Torre Maria (La Bisbal d'Empordà)

Dia: 17 d'Agost 2014

Hora: 19.00h

 

 

 

 
30/06/2014 Canal 10. Empordà. Parlem: Mar Serinyà

 

Parlem. Entrevista amb la torroellenca Mar Serinyà guanyadora la Beca de Primavera de l'Escala 2014.

 

*Veure VÍDEO- Entrevista

 
14/07/2014 Blog El País. Recoridos Virtuales por la ciudad condal

bòlitPor: Roberta Bosco y Stefano Caldana | 14 de julio de 2014

 

Más allá de los atractivos conocidos, existe una inesperada Girona creativa que, por segundo verano consecutivo, sale a la calle gracias a una innovadora iniciativa del Centro de Arte Contemporáneo Bòlit. La idea es acercar los contenidos expositivos al público, sacándolos de las paredes del museo, como ya se hizo el año pasado con los itinerarios sonoros geolocalizados de Viaje extra-ordinario, que se podían descubrir y escuchar a través de una aplicación para móviles. En cambio, este verano Filtres APPart se plantea como una exposición que se puede disfrutar de dos maneras diferentes: físicamente visitando las obras instaladas en la Sala Fidel Aguilar del Bòlit_LaRambla, el hall de cuatro hoteles y la vía pública, y virtualmente a través de una aplicación gratuita para dispositivos móviles.

Comisariada por Sol Riera, Filtres APPart es una exposición que despliega las obras de Manel Bayo, Bussoga (Irina Grosu y Josep Motas), Mar Serinyà y David Ymbernon, a través de cuatro recorridos creativos, pensados para redescubrir la ciudad de Girona.... continur leyendo

 

+info

 
24/7/2014 Obertura-exposició de Mar Serinyà a la Casa dels Forestals

casa-forestalDijous dia 24 de Juliol 2014 a les 20.00h s'obre la Casa dels Forestals (Sant Martí d'Empúries) per mostrar la Obra realitzada en motiu de la Beca Primavera 2014 que otorga l'Ajuntament del'Escala per la creació de Projectes Artístics. 

 
28/05/2014 Experiència artística a l'Institut El Pedró. 10 Notícies

insti escala

 

Al llarg d'aquesta setmana els alumnes de segon cicle d'eso de l'institut participen en una experiència artística conduïda per l'artista guanyadora de la Beca de Primavera de l'Ajuntament de l'Escala. Mitjançant una performance, Mar Serinyà explica de manera pràctica als joves com ho fa per crear. 

 

*Llegir +

*Veure vídeo

 

 

 
10/05/2014 Birds- Ocells al cap

birds

 
09/05/2014 "Filtres APPart" - Bòlit- Centre d'Art Contemporani de Girona

petit-filtres-appartArtistes:  Manel Bayo, Bussoga (Irina Grosu i Josep Motas), Mar Serinyà i David Ymbernon

Comissària: Sol Riera

Del 9 de maig al 31 d'agost

Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar i Hotels de Girona

 

Aquest projecte proposa quatre itineraris creatius pensats per redescobrir la ciutat de Girona. Els quatre artistes que els han ideat aporten punts de vista, temàtiques, obres i personalitats molt heterogènies. Cada un d'ells, respectant el seu tarannà natural, no només ha parat atenció en diferents espais de la ciutat, sinó que ha imprès el seu caràcter en els itineraris.

Manel Bayo ha reflexionat de manera molt subtil en l'aparença de la ciutat, en l'embelliment del que és decadent i en els espais que considerem propis i aliens. Els Bussoga han cartografiat de manera irònica i juganera Girona per identificar aquells punts clau que hi esperes trobar. Mar Serinyà, amb un enfocament pròxim al misticisme, repensa la bellesa i la mirada envers els rius, elements tan propis de la ciutat de Girona. I, finalment, David Ymbernon, des del seu món tan particular, juga amb el seu passat gironí, que ignoràvem.  

+info

 

 
04/04/2014 L'artista torroellenca Mar Serinyà guanya la Beca de Primavera de l'Escala 2014

 

L'artista de Torroella de Montgrí Mar Serinyà ha estat la guanyadora de la Beca de Primavera de l'Escala 2014. Aquest mes començarà la seva estada d'un trimestre a la Casa dels Forestals de Sant Martí d'Empúries, per tal de desenvolupar el seu projecte, amb què a través de la pintura i el dibuix pretén connectar el passat (Empúries) i el present (l'actual l'Escala), amb la Mediterrània com a nexe d'unió.

"Amb aquest treball, busco traslladar les memòries antigues al present més actual, per crear noves formes, noves imatges i noves mirades de tot allò que forma part de nosaltres i de la nostra cultura, que ens pot ajudar a crear un futur més integrador i amb més sentit". Amb aquesta definició es presentava el projecte de Mar Serinyà, que ha competit amb deu projectes més arribats de diferents punts de Catalunya i d'Espanya i, també, dels Estats Units.

 

El projecte té per nom "Present. Passat. Mar".

*Veure vídeo

*Escoltar radio

*Llegir notícia al Punt

+ info web L'Escala

 
27/11/2013 Presentación del Libro Emily Dickinson. Barcelona

Emily DickinsonPresentación del libro  EMILY DICKINSON

Poemas 601-1200. Soldar un Abismo con Aire – .Prólogo, traducción y lectura de los poemas en español por Ana Mañeru Méndez y María-Milagros Rivera Garretas. Madrid, Sabina editorial, 2013; 776 páginas. Edición bilingüe. Contiene CD con la lectura de los poemas en formato mp3. ISBN: 978-84-937159-9-1; 37 euros.

 

En: 

Llibreria Pròleg. Miércoles 27 de noviembre, 2013 a las 19 horas.

c/Sant Pere més Alt, 46. Barcelona.

 

Con:

Luisa Fortes, poeta (moderadora)

Esther Zarraluki, poeta

María-Milagros Rivera Garretas, cotraductora del libro

Mar Serinyà, artista

 

 
Classes regulars 2013-2014 a LLUERNA: espai creatiu a Rupià (Girona)

alliberacio-de-la veu

ALLIBERACIÓ DE LA VEU QUE ENS IMPULSA

Un espai per afluixar-nos a traves de la veu i anar connectant amb nosaltres mateixos. Aquest curs vol ser un espai pràctic on, a través de diferents exercicis i pràctiques relacionades amb la respiració, la veu, la concentració, la coordinació, la visualització, cants… es busca que l’alumne relaxi la ment per aconseguir més sensibilitat corporal i així aconseguir una millor escolta interna. Millorant aquesta escolta interna, sorgeix la possibilitat de retrobar-se amb la pròpia veu, aquella veu que vol fer-se conscient i que necessita espai per ser expressada.

 

+INFO

 

*Veure web LLUERNA

 

 
12/09/2013 Exposició: Drawn to experience: An enquiry into Performance Drawing- Austràlia

morganDel 12 al 21 de Setembre del 2013 tindrà lloc l'exposició- Drawn to experience: An enquiry into Performance Drawing (El traç com experiència: Una investigació sobre el traç performàtic). 
 

Drawn to experience presenta 9 artistes tan consegrats com emergents vinculats amb el Traç i la Performance com són l'Artista Morgan O'Hara (New York), Gosia Wlodarzcak (Austràlia), Tony Orrico (Chicago) Mar Serinyà (Barcelona), Jaanika Peerna (Estònia/New York), William Platz (Austràlia/New York), Rebecca Kinsey (Austràlia), Colleen Coleman (New York) i Kellie O'Dempsey (Austràlia).

L'objectiu d'aquesta exposició és investigar en la multidisciplinarietat i la pràctica del traç, identificar una sèrie de mètodes experimentals per generar imatges a través del procés performatiu i també es busca estimular el diàleg per una comprensió més àmplia de la producció artística contemporània.
 

Aquesta exposició es podrà veure al  QCA (Queensland College of the Arts) a POP Gallery. Austràlia.

 
Torroella Màgica 2013

A partir del 16 de Juliol comença Torroella Màgica. Una ruta turística per Torroella de Montgrí acompanyada de música i teatre en directe amb Eduard Batlle i Guillem Fernandez (teatre) i Mar Serinyà (veu).
Les visites es realitzaran els dimarts del mes de Juliol, i dimarts-dijous del mes d'Agost.

*Veure més informació
*Museu de la Mediterrània

 

 
23/05/2013 Taller- Alliberació de la veu que ens impulsa

cures1Dins el cicle de "Les Cultures de la Cura" que ha organitzat el Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison,un espai per cuidar-nos, per reflexionar, per la poètica, la bellesa, els teixits, els perfums, els crits, els records, les llavors, l'autodefensa, l'alletament…  tindrà lloc el taller "Píldora expressiva- Alliberació de la veu que ens impulsa" impartit per Mar Serinyà.

*Veure + info 
*Veure tots els tallers Cultures de la Cura


 

 
16/02/2013 L'orquestrilla actua a la Fundació Tàpies

anaL'Orquestrilla, un grup de Perfromance Empordanès, actuarà dissabte 16 de Febrer del 2013 a La Fundació Tàpies (Barcelona) com a clausura de l'exposició RE.ACT.FEMINISM. A performing Archive.
La peça que presentaran s'anomena Semiòtics de la Dona, una peça inspirada amb una performance de Marta Rosler anomenada Semiotics of the Kitchen.
Les integrants del grup seran: Marta Vergonyós, Anna Carnr, Laia Escrivà, Mar Serinyà, Anna Bardegí, Mireia Cisquella, Amanda Baquer, Júlia i Núria Carrera.

Foto: Ana Rita Rodrigues 

Fundació Tàpies 

 
05/09/2012 Exposició a la Fundació Fita. Girona

beca2011grosMar Serinyà, juntament amb Núria Serarols inauguraran l'exposició nascuda com a resutat de la beca-ajuda Joan Pujol Sureda que va otorgar la Fundació Fita el passat mes de Gener.
La inauguració serà el dia 5 de Setmebre del 2012 a les 19.30 a la Seu de la Fundació Fita (Hortes, 22. Girona).

                                                                           *Tríptic exposició
                                                                           *Fundació Fita 

 
Torroella Màgica 2012

529429_10151225366210299_1857985950_nA partir del 18 de Juliol fins el 29 d'Agost (els dilluns i dimecres), es realitzaran rutes pel casc antic de Torroella de Montgrí. Un recorregut que combina música i teatre en directe. 

*Veure trítptic 
*Museu de la Mediterrània 

 
22/07/2012 Exposició de Llibres d'Artista. Lisboa

Mar Serinyà participa a l'Exposició de Llibres d'Artista que es celebra a Lisboa del 22 al 29 de Juliol 2012.Libro-artista-07-12-mini*veure cartell

 
30/06/2012 Els Traços del cant. Exposició al Museu de la Mediterrània

ElCartell-Mar-Serinya-Museu-estiu12-mini proper dissabte dia 30 de Juny, s'inagura l'exposió Els Ritmes del Cant de Mar Serinyà al Museu de la Mediterrània de Toroella de Montgrí. L'obra estarà exposada del 30 de Juny al 27 d'Agost del 2012.

 

 

*veure el cartell

*veure el tríptic

 
09/05/2012 Mar Serinyà guanya el Premi de Fotografia de l'Escola Oficial d'Idiomes

Mar Serinyà guanya el Primer Premi de Fotografia que Organitzava L'Escola Oficial d'Idiomes i Renfe.
 

 
23/03/2012 Barcelona: Mar Serinyà realitzarà una Obra a la Bonnemaison

partycipa23032012Mar Serinyà realitzarà una obra-performance al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison el proper 23 de Març. Un acte que té com a finalitat reactivar la nova Bonnemaison.

*Veure prospecte

 
10/03/2012 FEM. Corpologia. Trobada de dones Artistes de Performance

FEM-CORPOLOGIAposter-1-1
Mar Serinyà participa al FEM-Corpologia, una trobada de dones Artistes de Performance que es celebrarà el proper 9-10 de març del 2012, al Centre Cultural la Mercè (Girona).

* Veure el programa

 
16/02/2012 Museu de la Mediterrània: Preparació de la propera exposició

museuDurant tres setmanes, El Museu de la Mediterrania de Torroella de Montgrí s'ha convertit en el taller de la Mar. La Exposició serà inagurada aquest mes de Juliol del 2012, i portarà de títol els Rítmes del traç.

 
15/12/2014 Girona: Mar Serinyà i Núria Serarols, guanyadors de la beca-ajuda Joan Pujol

beca2011gros

El jurat de la Beca-Ajuda Joan Pujol Sureda per a Joves Artistes convocada per la Fundació Fita de Girona ha concedit dos accèssits ex-aequo: A Mar Serinyà Gou pel projecte Transparent i a Núria Serarols Duran pel projecte Somnis.

 

* Revista BONART

* Fundació Fita

 
11/12/2011Estrena: El traç de Montsalvatge 11-12-2011

cartellweb1La Companyia Amalgama estrenarà el proper 11 de Desembre (2011) El traç de Montsalvatge, una performance musical on seran interpretades musicalment i visualment obres del compositor català Xavier Montsalvatge, en honor al seu centenari (1912-2012).

Intèrprets: Mercè Pardo (mezzosoprano)
                 Toni Galera  (baríton)
                 Mar Serinyà (soprano i artista plàstica)
                 Myriam López (piano)

Lloc: Centre Cultural els Catalanistes. (C/Ramon Batlle, 2. Metro: Fabra i Puig- BCN)
Hora: Diumenge 11 a les 18:00h
Preu: 10€ (socis del centre cultural, 8€)

 
"Historietes Exemplars" al 19è Festival de Polipoesia

19FPB_1Historietes Exemplars actuaran el proper 1 d'Octubre en el 19è Festival de Polipoesia de Barcelona.

Lloc: Centre Cívic de Torrelloveta

Hora: 19 a 22h

*Veure CARTELL

*Historietes Exemplars

 
17/09/2011 "Historietes Exemplars" al MIAU 2011

historietesExemplars

Historietes Exemplars actuaran a la Mostra Internacional d'Art Urba de Caldes de Montbui (MIAU 2011) on realitzaran una performance anomenada SINTAXIS AL SAFAREIG on parlaran sobre el procés de rentar la roba.

Dia: Dissabte 17 de Setembre del 2011

Lloc: Safareig dels Malalts de Caldes de Montbui

 

              

 

*Veure web del Festival MIAU 2011

*Veure vídeo

*Veure vídeo

*Historietes exemplars

 

 
Una nit Màgica al Museu de la Mediterrania

canquintanaDel 12 de Juliol al 31 d'Agost del 2011.

            

*  Veure PDF informatiu

 
16/12/2010 INCOPORE’10

INCOPORE'10 (16/12/2010 inauguració performance a càrrec de Mar Serinyà 19.30h)

incorpore10A càrrec de l'equip Confluències - Facultat de Belles Arts UB

Per 5è any consecutiu, l'Equip Confluències [The Crossings Lab] del Departament d'Escultura de la Facultat de Belles Arts de Barcelona, presenta l'exposició IN•CORPORE'10 n es mostren els resultats d'una proposta creativa d'interrelació entre la llum i la matèria. En aquesta ocassió hi participen: Carles Bartolomé, Esther Milena, Enric Passoles i Mar Serinyà.Mar Serinyà participa en la exposició IN.CORPORE que té lloc al Centre Cívic de la Farinera del Clot a Barcelona del 16 al 31 de Desembre del 2010.


*www.tvclot.com
*www.farinera.org

 
12/06/2011 Mostra de Dibuixos a la Dietètica Sàlvia de Girona

A partir de juny de 2011
SALVIAMar Serinyà mostra alguns petits dibuixos a la Dietètica Sàlvia de Girona.

Direcció: Plç, poeta Marquina, nº2, Baixos.
17002 Girona

 
Mar Serinyà: cantar con el cuerpo

noticia2-marVerla sumergida en su particular proceso creativo es una experiencia de lo más sugerente. Mar Serinyà (Torroella de Montgrí, 1986) prepara con mimo su espacio, hace unos estiramientos, calienta la voz y coge una de sus cretas. Lo que viene a continuación es un acontecimiento casi místico.

Como si de una medium se tratara, esta artista con extensa formación como soprano trabaja para hacer visible el nacimiento del canto a través del cuerpo. Las cretas son el material elegido para registrar sus movimientos, una danza rítmica e imprevisible que tan pronto se nos revela frenética y descontrolada como sigilosa. No es de extrañar.....

 

 

 *Veure article sencer a lacinta.org

 
14/06/2011 "Historietes Exemplars" al Convent de Sant Agustí (BCN)

noticia-mar

El proper 14 de Juny, actuaran Historietes Exemplars al Convent de Sant Agustí (Barcelona) amb la performance tiulada: Del Cos Performatic al cos immaterial.

Lloc i hora: Sala Noble, 20:30h

http://historietesexemplars.blogspot.com/

http://www.bcn.cat/centrecivicsantagusti/